Is re-integratie dé oplossing om weer aan het werk te gaan?

Ben jij al een lange tijd ziek en kun je dus ook al enige tijd niet werken? Dan kan dit heel vervelend zijn en wil je het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag. Wanneer je met re-integratie start is het mogelijk dat je sneller dan verwacht weer aan het werk kunt. Dit is voor zowel jou als werknemer als de werkgever erg prettig. Wil je weten of re-integratie voor jou mogelijk is en hoe dit in zijn werk gaat? Op deze pagina lees je er meer over en weet je dus of jij kan gaan starten met een re-integratietraject en of jij dus misschien binnenkort weer aan het werk kan.

Bespreek de opties met je werkgever

Wanneer je start met re-integratie, is het belangrijk dat je dit eerst overlegt met je werkgever. Deze kan samen met jou bepalen waar de kansen liggen. Bij re-integratie ga je weer aan de slag bij het bedrijf waar je nu werkzaam bent, maar wel in een andere functie die zowel lichamelijk als geestelijk goed is vol te houden in jouw situatie. De reden dat iemand namelijk start met re-integratie is omdat de huidige functie wegens ziekte niet meer kan worden uitgevoerd. Hierdoor is het van belang dat er binnen het bedrijf waar je aan het werk bent ruimte is om een andere functie te bekleden.

Maak jezelf weer nuttig!

Lijkt het jou wat om een re-integratietraject te starten? Bespreek het dan met je werkgever en laat een specialist op het gebied van re-integratie het traject begeleiden. De kans dat je succesvol weer aan de slag kunt is dan namelijk vele malen groter. Doordat je lang thuis zit is het wellicht even wennen om weer aan de slag te gaan, maar uiteindelijk zal je je zelf veel nuttiger voelen!