Dit zijn de voordelen van Lean Six Sigma!

Er zijn verschillende methoden om processen te verbeteren in een bedrijf of een instelling. Door verschillende methoden, modellen en technieken in te zetten kan dit gerealiseerd worden.  Six sigma ofwel zes sigma is een methode die erop gericht is om deze processen te verbeteren. De kwaliteit van deze processen wordt verbeterd door een business strategie in te zetten. Hierbij is meten een belangrijk onderdeel. Door analytische en statistieken te meten, kan er duidelijk in kaart worden gebracht op welk gebied er zich mankementen voordoen en waar dus duidelijk verbetering nodig is. De basis van Six Sigma bestaat dan ook uit meten = weten.

Verbeter je positie als organisatie

Het doel van Six Sigma heeft voornamelijk betrekking op verhogen van kwaliteit aangaande processen in een organisatie. Indien bedrijfsprocessen vlekkeloos verlopen heeft dit positieve effecten op de positie in je organisatie. Tevens kan je zo als organisatie zo goed mogelijk anticiperen op de wensen en de behoeften van je stakeholders. Denk hierbij aan je leveranciers of je klanten. Dit zal wederom bijdragen aan de winst die je als bedrijf wilt behalen. Wanneer je bedrijfsprocessen optimaal verlopen, kan je ook goed inspelen op je concurrentie en zelfs als marktleider worden gezien.

Bespaar kosten met Six Sigma

Door de juiste resultaten te meten en hierop in te spelen kan je je bedrijfsprocessen verbeteren. Dit zal op haar beurt weer leiden tot het besparen van kosten. Door stapsgewijs de pijnpunten in de bedrijfsprocessen te achterhalen, kunnen deze verbeterd worden. Een project bevat alle factoren die nodig zijn voor goedlopende processen. Door de resultaten te blijven meten, kan men continu streven naar de beste resultaten. Richt je als bedrijf te allen tijde op de beste resultaten en ga in zee met de projecten van Lean Six Sigma! Welke bedrijfsprocessen kunnen in jouw organisatie verbeterd worden?