Wat is een kick-off meeting?

Misschien heb je er wel is van gehoord, misschien ook niet: een kick-off meeting. In dit artikel bespreken we in ieder geval wat het is zodat jij ook op de hoogte bent. Een kick-off meeting is een aftrap/kennismakingsbijeenkomst met een projectteam en de klant. Tijdens deze bijeenkomst leer je niet kennis maken met elkaar, want dat heb je in een eerder stadium al gedaan, maar je zet wel de toon voor een succesvol project hiermee. Tijdens deze bijeenkomst ga je dieper in op wat de plannen zijn, wordt een volledig overzicht gegeven van het project en worden de stappen besproken om de doelen die opgesteld zijn te bereiken.

Wat komt er aan bod tijdens een kick-off meeting?

Wat komt er nou tijdens zo meeting allemaal aan bod? Ook wel belangrijk om te weten natuurlijk. Bij een dergelijke bijeenkomst komen onder andere de planning, het budget, de verwachtingen en de activiteiten van het project aan bod. Daarnaast bespreek je ook de rollen van ieder teamlid zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld schema’s, rapporten, risico’s en andere kwesties bespreken worden.

Voordelen

Wat de voordelen van een kick-off meeting zijn is wel duidelijk nu. Je leert niet alleen nog beter kennis maken met elkaar. Je weet ook precies wat er nodig is om bepaalde doelen te bereiken. Zo kom je minder snel voor verassingen te staan en weet zowel de klant als het projectteam wat ze van elkaar kunnen verwachten. Dit is dus de basis van een goede samenwerking.